Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
HARCSAFASÍRT recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg afrikai harcsafilé
» 2 ek zsemlemorzsa
» 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
» 2 dl tej
» 10 dkg zöldborsó
» 1 ek petrezselyemzöld
» 1 db pritamin paprika
» 1 tk zsályalevél
» 1 db vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 db tojás
» 10 dkg kukoricadara
» só, őrölt bors
» A sütéshez:
» 10 dkg vaj
» 2-3 ek olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halat megmossuk, leszárítjuk és felkockázzuk, majd aprítógépben felaprítjuk. Egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a tejbe áztatott, majd kicsavart és faldarabolt kenyeret, a borsót, a felaprított petrezselymet és zsályát, a finomra vágott paprikát és hagymát, az áttört fokhagymát és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, és a megszórjuk a zsemlemorzsával, majd masszává gyúrjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat. A masszából közepes gombócokat formálunk, majd mindet a kukoricadarába forgatjuk, és lelapítjuk. A forró zsiradékba tesszük, és mindkét oldalát kérgesre sütjük.
Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és ráöntjük a sült zsiradékot. 10 percig sütjük, míg szép pirosra sülnek. Azonnal tálaljuk vadrizzsel, salátával vagy a kedvenc köretünkkel.
Megjegyzés / tipp:

Változatos zöldségfélével is elkészíthetjük, pl. brokkolival, karfiollal, spárgával.
0 komment 2 ember kedveli taszat
2017.12.27 23:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
halat megmossuk, tálba öntjük, tejbe áztatott, felaprított petrezselymet, finomra vágott, áttört fokhagymát, serpenyőben felhevítjük, masszából közepes, kukoricadarába forgatjuk, forró zsiradékba, sütőpapírral bélelt, sült zsiradékot, kedvenc köretünkkel, petrezselyemzöld, zsemlemorzsával, elkészíthetjük, zöldségfélével, kukoricadarába, előmelegített, petrezselymet, hozzákeverjük, felkockázzuk, kukoricadara, aprítógépben, HARCSAFASÍRT, zsemlemorzsa, megborsozzuk, sütőpapírral, olívaolajat, leszárítjuk, köretünkkel, felhevítjük, felaprítjuk, serpenyőben, felaprított, faldarabolt, zsályalevél, vöröshagyma, brokkolival, afrikai harcsafilé, zsemlemorzsa, tej, zöldborsó, petrezselyemzöld, pritamin paprika, zsályalevél, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, kukoricadara, őrölt bors, sütéshez, vaj, olívaolaj,
Kelt pogácsa
1 komment 10 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 7 ember kedveli
Gazdag leves darált hússal
1 komment 5 ember kedveli
Harcsa halászlé
1 komment 4 ember kedveli
Puncsos keksz szelet
0 komment 41 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 7 ember kedveli
Marshall máj
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos bucik
0 komment 9 ember kedveli
Dinnye süti
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres hússal töltött burgonyalepény
0 komment 13 ember kedveli
Franciasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Sütőtökkrémes piskóta...
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 12 ember kedveli
Tárkonyos erdeigombaleves
0 komment 5 ember kedveli
Citromos túrotorta
0 komment 4 ember kedveli
Tárkonyos őzraguleves, vargányás betéttel.
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.